PROGRAMMA: VFM LUSTRUMCONGRES 1 DECEMBER 2022 ‘RELATIEPROBLEMEN MET DE FISCUS’

PROGRAMMA: VFM LUSTRUMCONGRES 1 DECEMBER 2022 ‘RELATIEPROBLEMEN MET DE FISCUS’

14 oktober 2022

Op donderdag 1 december 2022 organiseert de VFM haar derde lustrumcongres met als onderwerp Relatieproblemen met de Fiscus’. Het congres vindt plaats in de Balzaal van de Winkel van Sinkel, Oudegracht 158, Utrecht. Tijdens het congres zal vanuit de verschillende invalshoeken van de beroepsorganisaties (RB, NOB en NVAB) aandacht besteed worden aan de relatie(problemen) met de Belastingdienst inclusief paneldiscussie.

Programma:

14.00               Ontvangst en welkomstwoord

Mr. dr. J.A. Booij, voorzitter VFM en advocaat & mediator bij Booij Bikker advocaten

14.25               Opening congres

Met als motto ‘It takes two to tango’ inleiding congres door mr. R. Vos, secretaris VFM en advocaat bij Hertoghs advocaten en mediator te Amsterdam en mr. F. Wiersema (Belastingdienst Grote Ondernemingen Groningen en mediator).

14.35               ‘Wij zijn op zoek naar een goed gesprek met de fiscus’ 

Namens de RB zoemt mr. B. Boersma (Custom Knowledge) in op de problematiek van het MKB in relatie tot de fiscus.

14:50               Paneldiscussie met deelname van: mr. dr. I.A. Koele en drs. C.H. van Dijk (trekker dienstverlening Belastingdienst MKB) en mr. F.J. Haas (Senior Raadsheer Belastingkamer Hof Amsterdam.

15.15               ‘Samenwerking met de belastingdienst is het uitgangspunt’ 

Namens de NOB licht drs. P.J. Beerepoot (Head of Tax bij de ABN AMRO Bank NV) toe hoe grote(re) bedrijven omgaan met hun relatie met de belastingdienst.

15.30               Paneldiscussie met deelname van: mr. dr. I.A. Koele, mr. P.J.M. Perquin (Belastingdienst Grote Ondernemingen Rotterdam) en mr. F.J. Haas (Senior Raadsheer Belastingkamer Hof Amsterdam.

15.55               Pauze

16.15               ‘Eerst de zaak op scherp zetten en dan praten’ 

Namens de NVAB gaat Prof. mr. G.J.M.E. de Bont in op de relatie tussen de wat minder compliante belastingbetaler en de belastingdienst en OM.

16:30               Paneldiscussie met deelname van: mr. dr. I.A. Koele, mr. R.R.P. Hoogveld (belastingdienst Arnhem Teamleider Coördinatiegroep Constructiebestrijding), dr. A.M. Wennekers (Inspectie belastingen, toeslagen en douane), medewerker FP en mr. F.J. Haas (Senior Raadsheer Belastingkamer Hof Amsterdam.

16.55               Afsluiting

Mr. dr. J.A. Booij, voorzitter VFM en advocaat & mediator bij Booij Bikkers advocaten te Haarlem.

17.00               Borrel

Het congres is bestemd voor leden van VFM, de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs, het Register Belastingadviseurs en de Nederlandse Vereniging van Advocaat-Belastingkundigen en medewerkers van de Belastingdienst en de rechterlijke macht. Heeft u interesse in dit congres? U kunt zich uiterlijk tot 25 november a.s. aanmelden via de website.

Deelname voor de leden van de Vereniging voor Fiscale Mediation (VFM) is kosteloos indien u aan deze middag een certificaat met PE-punten wilt verbinden wordt hiervoor € 50 gerekend.

De kosten van deelname aan deze middag zijn voor niet-leden € 125 dit is inclusief een certificaat met PE-punten. Wordt u meteen lid? Dan bent u over zowel 2022 als 2023 geen contributie verschuldigd.