ALV en Symposium (Voor)overleg met de Belastingdienst

ALV en Symposium (Voor)overleg met de Belastingdienst

Op dinsdag 21 november 2023 vindt de ALV en het symposium plaats met dit keer als thema "(Voor)overleg met de Belastingdienst". De locatie is het Eye Film Museum, aan de IJpromenade 1 in Amsterdam. We verwelkomen deze middag drie gastsprekers, die ieder vanuit een ander perspectief over het (voor)overleg met de Belastingdienst zullen spreken. Hierbij maken we een duidelijke link naar de toepassing van mediation in (voor)overleg met de Belastingdienst. Daarnaast is er natuurlijk ruimte voor interactie en discussie, en we zullen de dag afsluiten met een borrel.

Programma

12.45 - 13.00   Inloop ALV/Symposium
13.00 - 13.45 ALV
13.45-13.55 Ontvangst en welkomstwoord symposium
Arnaud Booij, voorzitter VFM en advocaat & mediator bij Booij Legal & Tax
13.55-14.00 Opening symposium
Olaf Smits, moderator symposium, penningmeester VFM en transfer pricing partner & tax mediator bij Ectacon
14.00-14.45 Loes van Kooten
Loes van Kooten is advocaat en MfN-mediator bij HJ Advocaten & Mediators, co-auteur van het boek Mediation Modellen (Wolters Kluwer) en mediation trainer bij het ADR Instituut. Vanuit haar rol als mediator en trainer zal Loes van Kooten vertellen over mediation in het algemeen en hoe je mediation kan toepassen in gesprekken met de Belastingdienst.
14.45-15.30 Bas van der Goorbergh
Bas van der Goorbergh is Vice President International Tax bij Hewlett Packard Enterprise. Met zijn ervaring als fiscalist in het bedrijfsleven zal hij vertellen over diverse (voor)overleggen die hij heeft gevoerd met Belastingautoriteiten. Daarbij zullen specifiek uni-, bilaterale en  MAP-procedures worden besproken.
15.30-16.00 Pauze
16.00-16.45 Paul Klaassen
Paul Klaassen is Hoofd Advance Pricing Agreements en Lid College Internationale Fiscale Zekerheid bij de Belastingdienst. Vanuit zijn verantwoordelijkheid en vanuit overheidsperspectief, zal hij vertellen over hoe (voor)overleggen met belastingplichtigen en andere buitenlandse Belastingautoriteiten worden gevoerd.
16.45-17.00 Afsluiting
Olaf Smits, moderator symposium penningmeester VFM en transfer pricing Partner & tax mediator Ectacon
17.00-18.00 Borrel

Aanmelden voor dit symposium kan tot uiterlijk woensdag 15 november a.s. door u hier in te schrijven. Meld je snel aan want het aantal plekken is beperkt (50).

Deelname voor leden van de Vereniging voor Fiscale Mediation is kosteloos. Voor niet leden bedraagt de fee voor het symposium EUR 145, voor studenten en professionele starters geldt een aangepast tarief van respectievelijk EUR 20 en EUR 50. Dit is inclusief een certificaat met PE-punten. Uiteraard kunt u ook lid worden van de vereniging en dan kosteloos deelnemen aan het symposium, dit kunt alleen bij inschrijving vooraf kenbaar maken. U zult dan de factuur voor het lidmaatschap ontvangen. Het bestuur behoudt zich het recht voor om de aanmeldingen voor het symposium te plaatsen op basis van hun eigen beoordeling.

We kijken uit naar een interessante en leerzame middag en hopen u te mogen verwelkomen op 21 november 2023!